Kenya – 4 uger

Når I vælger Kenya som destination for jeres udlandspraktik, stifter I bekendtskab med et smukt land, som er kendt for sin rige kulturarv og et enestående dyreliv i nogle af verdens mest kendte nationalparker. Landet var også hjemsted for danske Karen Blixen og fortællingen om den afrikanske farm.

Jeres base, mens I er i Kenya, bliver Bonsai Villas i hovedstaden Nairobi. Nairobi er en spændende by under vestlig inspiration med livlige markeder, moderne arkitektur og et pulserende byliv. Det er også her, I finder den klinik eller det hospital, som I skal i observationspraktik på.

I weekenderne skal I opleve landets kontrastfyldte natur og vilde dyreliv, og I kan også tilkøbe safariture til kendte Masai Mara eller Amboseli National Park blandt meget andet i jeres fritid.

Glæd jer til et lærerigt praktikophold i trygge rammer i Østafrika, hvor I også får et fantastisk indblik i Kenyas smukke natur, farverige kultur og betagende dyreliv. Find alle praktiske detaljer, ugeprogram, indkvartering og sikkerhed herunder.

Pris: 21.990 DKK

Ugeprogram

Praktik

En typisk praktikdag starter kl. 8.00 om morgenen, hvor I mødes med personalet på hospitalet eller klinikken i personalestuen. Herefter bliver I delt op i mindre grupper, og får tildelt hver jeres fagperson, som I skal følge resten af dagen. Jeres praktik slutter inden frokost omkring kl. 12.00-13.00, hvorefter I bliver kørt tilbage til jeres villa for at få frokost. 

Fritid

Om eftermiddagen er der ikke praktik, så der har I rig mulighed for at få en masse sjove og udfordrende oplevelser sammen. I kan både tage på museum, udfordre hinanden i tennis, padeltennis, klatring, bowling og i det nærtliggende centers mange arkadespil, tage på skov- eller picnicture i skovene omkring Nairobi, shoppe eller dykke ned i Nairobis kulinariske verden.

Weekend

I skal ikke i praktik i weekenderne, så her har I god mulighed for at tage ud af Nairobi og opleve, hvad Kenya ellers har at byde på. Dette kan både være en tur ud til Mombasa ved kysten, på safaritur til den kendte Masai Mara eller den mindre kendte, men lige så dyrerige Amboseli National Park eller til Ol Pejeta-reservatet og på egen hånd opleve, hvad de lokale gør for at beskytte naturen og dyrene bedst muligt.

LørdagSøndagMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag
Uge 1AnkomstBriefingFørste praktikdagPraktik og Karen Blixen MuseumPraktik og BrackenhurstPraktik og frivilligt arbejdePraktik og fri
Uge 2Lake NaivashaLake NaivashaPraktik og fri Praktik og frivilligt arbejdePraktik og National MuseumPraktik og frivilligt arbejdePraktik og fri
Uge 3Weekend-tur / friWeekend-tur / friPraktik og fri Praktik og shoppingcenterPraktik og girafcenterPraktik og frivilligt arbejdePraktik og fri
Uge 4Weekend-tur / friWeekend-tur / friPraktik og fri Praktik og frivilligt arbejdePraktik og tennisPraktik og frivilligt arbejdeSidste praktikdag og afskedsfest
Uge 5Afrejse
*Eksempel på hvordan en måned kan strikkes sammen.

Praktisk

Hospitaler og klinikker

I Kenya kategoriseres hospitaler og klinikker efter levels: 1, 2, 3, 4 og 5. Level 1-2 er, hvad vi kender som almindelige lægepraksisser. Level 3 er mindre, specialiserede klinikker, mens 4-5 er hospitaler. Under jeres observationspraktik vil I stifte bekendskab med level 3- og 4-klinikker og hospitaler.

På klinikkerne vil I blive introduceret til et speciale, hvor I får mulighed for at gå mere i dybden med eksempelvis jordemoderkundskaben eller sygeplejen på en afrikansk klinik. I går rundt på klinikkerne i mindre grupper af 4-5 personer, som følger en fagperson i hans eller hendes hverdag. Dette kan både være en sygeplejerske, jordemoder, kirurg, mm. På klinikkerne vil I også komme tættere på patienterne, deres behandlingsforløb og årsagen til deres behov for lægehjælp. I vil fra morgenen blive tildelt en fagperson, som I vil følge resten af dagen.

På hospitalerne får I mulighed for at stifte bekendskab med de mindre udbredte specialer som fysioterapi, tandlægefaget, radiologi, mm. Her vil I komme rundt på hospitalerne i større grupper med en fagperson. Livet på et hospital i Kenya er travlt, og I vil derfor opleve, at I kommer forbi meget på én dag. Ligesom på klinikkerne vil I fra morgenstunden blive tildelt en person, som I så følger.

Weekendtur

Den første weekend skal I på tur til Lake Naivasha. I begiver jer mod Naivasha tidligt lørdag morgen. Undervejs gør I et stop ved Mt. Longonot for at hike op til kraterkanten, hvorfra I har udsigt over Naivashasøen og de omkringliggende bjerge. Efter ankomst, skal I ud at sejle på søen, hvor frie flodheste holder til. I sejler ud til Crescent Island, hvor I får en guidet gåtur rundt på øen blandt frie giraffer, zebraer, gnuer, strudse og antiloper. Om søndagen tager I ud i Lions Gate National Park, hvor I skal ud at cykle i parken blandt de vilde dyr og prøve kræfter med klatring på en af parkens mange klippevægge, inden I vender retur til Nairobi.

Sådan bor du

I kommer til at bo i Village/Bonsai Villas i Nairobi. Villaen har fælles køkken, spisestue, tv-stue og opholdsrum samt enkelte værelser i stueetagen. På 1. sal finder I flere værelser. Alle kan rumme mellem 2-4 personer og har badeværelse.

På 1. sal findes en hyggelig tagterrasse med udsigt over Nairobi. Til villaen hører også en hyggelig, lukket og privat have samt en overdækket terrasse, hvor man kan slappe af, spille (have)spil og nyde solen. Lige på den anden side af vejen finder I en pool, som I frit kan benytte jer af i dagstimerne.

Villaens nærmeste nabo er en padel- og tennisbane, hvor I kan udfordre hinanden i en sjov duel. Dertil findes et stort shoppingcenter 50 meter fra villaen, hvor I kan få mange timer til at gå i centerets bowlinghal, klatrevæg, biograf, spillehaller, fitnesscenter, unikke butikker og restauranter.

Måltider

Der er tre måltider om dagen mandag til fredag inkluderet i jeres praktikophold: morgen-, middag- og aftensmad. Dette tilberedes og serveres i jeres villa, og I kan selv være medbestemmende i forhold til spisetider, madønsker, eller om I hellere vil spise på restaurant en eller flere aftener.

Din sikkerhed

Villaen har 24 timers sikkerhedsvagt og en 3-4 meter høj mur rundt om. Derudover får I et 24 timers kontaktnummer på jeres lokale koordinator, som kan hjælpe dag og nat. I bliver hentet om morgenen i privat minibus, som kører jer hen til jeres praktiksteder. Samme bus vil hente jer igen efter endt praktik. Dagen efter ankomst vil der være briefing, hvor blandt andet sikkerheden gennemgås, ligesom der vil være intromøde i Danmark inden afrejse, så du bliver klædt bedst muligt på til praktikopholdet.

Tilkøbsmuligheder

Safari i Masai Mara – 3 dage

Kenya er kendt for deres helt fantastiske safari i Masai Mara. Her er der stor chance for at spotte vilde giraffer, flodheste, næsehorn, elefanter, løver, og mange flere af savannens vilde dyr.

Læs mere

Ol Pejeta Conservancy – 3 dage

I Ol Pejeta Conservancy får I mulighed for at opleve dyrelivet, som Kenya er kendt for, men konservatet er også hjem for chimpanser og de eneste to tilbageværende northern white rhinos i verden.

Læs mere

Kenyas smukke kyst – 3 dage

Trænger I til at trække stikket og komme væk fra Nairobis storbyliv, er en fire dages tur ud til den kenyanske kyst et oplagt valg. Her kan I både bade, kitesurfe, snorkle og tage ud at sejle.

Læs mere

Kenya

Kenya ligger på Afrikas østkyst og er især kendt for et fantastisk dyreliv og en smuk natur. Landet er berømt for Masai Mara-reservatet, hvor de store dyrevandringer finder sted. Nairobi er navnet på hovedstaden, som forener moderne byliv og traditionel kultur.

28 dage
Start:
Slut:

Tider & priser

Intromøde

Der vil blive afholdt et intromøde for dig og din gruppe ca. 1-2 måneder, inden dit ophold starter. Her vil alt det praktiske blive gennemgået. Intromødet foregår på LearnMedics’ kontor i Herning. Har du ikke mulighed for at deltage, vil du få tilsendt en opsummering på mail dagen efter.

Visum

Kenya er visumfrit i op til 30 dage. Dog skal der søges om ETA, hvilket LearnMedics sender en vejledning til at søge efter intromødet.

Vil du blive i Kenya i længere tid efter dit praktikophold, skal du søge om visum.

Forsikringer

Tjek dine forsikringer inden afrejse.

LearnMedics tilbyder en Gouda rejseforsikring samt afbestillingsforsikring for programmet. Har du allerede en rejseforsikring, kan du bruge den, men husk, at dobbelttjekke at din egen rejseforsikring dækker alle aktiviteter på rejsen.

Hvis du rejser videre på egen hånd efter opholdet, skal du tjekke datoerne for forsikringen. Det er vigtigt, at du kontakter Gouda for at forlænge din rejseforsikring, hvis du er afrejst. Hvis du ikke er afrejst, kan LearnMedics hjælpe dig.

Se Gouda-produktark her: https://www.gouda.dk/privat/betingelser

Vacciner

Fly og transfer

Fly

Ankomstlufthavn: Nairobi Jomo Kenyatta Internationale Lufthavn (NBO).

Afrejselufthavn: Nairobi Jomo Kenyatta Internationale Lufthavn (NBO).

LearnMedics sender et uforpligtende forslag til flybilletter via vores samarbejdspartner Rejsechefen.dk, så du kan flyve sammen med din gruppe. Rejsechefen er specialister og behjælpelige, hvis rejseplanen skulle ændre sig undervejs. Det øger din rejsetryghed.

Transfer

Booker du LearnMedics’ forslag til flyrute, hvor du ankommer og afrejser med gruppen, er transfer fra og til lufthavn inkluderet. Har du en anden flyrute, kan du tage en taxi fra lufthavnen til villaen i Nairobi, det tager ca. 30-60 min. Du kan også tilkøbe en lufthavnstransfer igennem LearnMedics.

Mad og drikke

Morgenmad på turen vil være et mix af kendte retter – french toast, æg, pandekager, müesli, frugt og yoghurt. Det vil variere fra dag til dag, hvilke af tingene der er på menuen. Frokost kan bl.a. være pasta, suppe, hamburgers, sandwich, kebab eller pizza og tit med frisk frugt til. Aftensmad vil tit være kød, kylling, grøntsager, ris eller nudler.  Maden i Kenya består ofte af ris og bønner. Den hårde madbanan bruges ofte i det lokale køkken som mos eller i sammenkogte retter. Majsgrød er meget udbredt, ofte serveret sammen med grillet kød og chapati-brød. Kebab, samosa, og risbrød er også udbredt som snacks.

Sørg for kun at drikke vand fra flaske og ikke direkte fra vandhanerne.

Pakkeliste

BAGAGE

Kuffert eller rygsæk

Du bestemmer selv, om du vil rejse med rygsæk eller kuffert. Rygsæk kan dog være mere praktisk, hvis du rejser videre på egen hånd efter dit praktikophold.

Håndbagage

Vi anbefaler, at du tager en mindre rygsæk med, som du kan bruge til dagsture eller frem og tilbage mellem villaen og praktikken. Denne kan bruges som håndbagage på flyet og weekendture under dit ophold. Pak f.eks. et ekstra sæt tøj heri samt en varm trøje eller et tørklæde, da der kan være koldt i flyet. Husk pas, flybilletter og kamera.


NEED TO HAVE

Tøj & sko til fritiden:

T-shirts | 6-8 stk.
Langærmede trøjer | 4-5 stk.
Varme trøjer | 2-3 stk.
Bukser | 3-4 par
Shorts | 4-5 par
Undertøj | 10-15 stk.
Regnjakke | 1 stk.
〉 Behageligt fodtøj, eksempelvis træningssko og sandaler | 2-3 stk.

Tøj & sko til praktikken:

Lukkede sko, som må blive beskidte | 1-2 par
Lange bukser, som må blive beskidte | 2-3 par
Lange sokker | 5-10 par
Evt. langærmet trøje til under uniform | 2-3 stk.
Uniform t-shirt – kan lejes for 500 DKK | 2 stk.
Engangshandsker | 80-100 stk.
Elastikker (langt hår skal sættes op) | 2-3 stk.

Personlig pleje

Toiletsager – eksempelvis tandbørste, tandpasta, shampoo, deodorant, etc.
Solcreme – høj faktor
Lidt førstehjælp – eksempelvis plaster, diverse håndkøbsmedicin som mælkesyretabelletter, Imodium, panodiler, etc.
Køresygetabletter til køreturene ud af Nairobi

Vigtige dokumenter

Pas
Forsikringspolice
Betalingskort (både VISA og Mastercard accepteres)

Diverse

Adapter til stikkontakterne
Forlængerledning/stikdåse
Opladere til elektronik


NICE TO HAVE

Træningstøj
Vandresko, hvis du vil ud at hike
Lidt festtøj
Ørepropper
Vaskepulver – til håndvask af tøj
Underholdning – bog, blade, musik, lydbog, et spil kort, etc.
Kamera

Tips og tricks

Tag et billede af dit pas, som du altid kan hente ned, hvis du mister dit pas.
Data-simkort kan købes i Nairobi eller online

FAQ

Hvis du mangler svar på noget i forhold til rejsen, kan du læse vores FAQ.