Sri Lanka – 4 uger

Falder valget på Sri Lanka i jeres udlandspraktik, venter der jer et spændende ophold i et fascinerende land. Østaten er kendt for en betagende flora og fauna, frodige teplantager, kuperede landskaber, flotte strande og en rig kulturarv. Her finder I verdensberømte nationalparker som Yala, Udawalawe og Wilpattu.

I kommer til at bo i Sri Lankas kulturelle centrum, Kandy, hvor I bliver indkvarteret i et guesthouse med udsigt til bjergene. Omgivelserne er fredelige og naturskønne med let adgang til byens centrum. Kandy huser også The National Hospital Kandy – landets næststørste hospital, der er omdrejningspunkt for jeres observationspraktik.

I weekenderne og i fritiden kan I opleve landets smukke natur, blandt andet på en inkluderet tur til berømte Sigiriya Rock og Minneriya Nationalpark, hvor I skal på elefantsafari og spotte forskellige andre vilde dyr. Der er mulighed for at tilkøbe andre fede aktiviteter og opleve endnu mere af Sri Lanka.

Sri Lanka giver jer et lærerigt praktikophold i sikre rammer med mulighed for at blive klogere på jer selv, faget og et farverigt land i Sydøstasien. Find alle praktiske detaljer, ugeprogrammer, indkvartering og meget andet herunder.

Pris: 20.990 DKK

Ugeprogram

Praktik

En typisk praktikdag starter kl. 8.00 om morgenen, hvor I mødes med personalet på hospitalet eller klinikken i personalestuen, inden I bliver delt op i mindre grupper og får tildelt hver jeres fagperson, som I skal følge resten af dagen. Jeres praktik slutter inden frokost omkring kl. 12.00-13.00, hvorefter I bliver kørt tilbage til jeres guesthouse for at få frokost.

Fritid

Om eftermiddagen er der ikke praktik, så der har I rig mulighed for at få en masse sjove og udfordrende oplevelser sammen. Vores lokale team er klar til at hjælpe med alt det praktiske, og der er nok at tage fat på. Besøg det lokale indkøbscenter med foodcourt og biograf, få en pause fra bylivet i den botaniske have eller gå en tur rundt om Kandy Lake.

Weekend

Den første weekend har vi inkluderet en tur til Dambulla, hvor I blandt andet skal på elefantsafari i Minneriya Nationalpark, og bestige de 1.202 trappetrin op til toppen af Sigiriya-klippen.

De andre weekender er der mulighed for at tilkøbe ture og opleve andre dele af storslåede Sri Lanka. Se mere info nedenfor.

LørdagSøndagMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag
Uge 1AnkomstBriefingFørste praktikdagPraktik og gåtur Kandy LakePraktik og frivilligt arbejdePraktik og tempelbesøgPraktik og Dambulla
Uge 2DambullaDambullaPraktik og fri Praktik og sunset yogaPraktik og frivilligt arbejdePraktik og friPraktik og fri
Uge 3Weekend-tur / friWeekend-tur / friPraktik og fri Praktik og Botanisk HavePraktik og frivilligt arbejdePraktik og BahirawakandaPraktik og fri
Uge 4Weekend-tur / friWeekend-tur / friPraktik og fri Praktik og sunset yogaPraktik og frivilligt arbejdePraktik og friSidste praktikdag og afskedsfest
Uge 5Afrejse
*Eksempel på hvordan en måned kan strikkes sammen.

Praktisk

Hospitaler og klinikker

På Sri Lanka foregår jeres praktik på The National Hospital Kandy (NH Kandy), der er landets næststørste hospital, med mere end 2.500 sengepladser. Hospitalet er opdelt i 145 afdelinger og har op mod 275.000 indlæggelser årligt.

På hospitalet er der et mindre område til rådighed for praktikanter, hvor der blandt andet er egen omklædning og toiletter, ligesom der både er læsesal og et stort fagbibliotek. Her kan I få et tiltrængt break fra den travle og til tider kaotiske hverdag på hospitalet.

NH Kandy tilbyder mange forskellige specialiseringer, herunder medicin, sygeplejerske, jordemoder, fysioterapeut og tandlæge. Praktikken foregår typisk i små grupper på 2-3 personer, der følger en eller flere fagpersoner rundt. Vi gør alt, hvad vi kan for at opfylde de ønsker, I har til afdelinger, men det er aldrig muligt at garantere.

Weekendtur

Den første weekend skal I på safaritur i Minneriya, hvor I ankommer fredag aften – og måske nå en tur i poolen. Lørdag venter to store oplevelser. Minneriya National Park er kendt for sin store bestand af elefanter, og I har også mulighed for at spotte aber, hjorte, leoparder, dovendyr og andre vilde dyr. Senere går turen til Sigiriya Rock – også kendt som Lion’s Rock. Her skal I bestige ca. 1.200 trappetrin op til toppen, hvorfra I har udsigt ud over den srilankanske savanne med højlandet i baggrunden. Søndag cykler I gennem lokale landsbyer og er med til at lave frokost – inden I kører tilbage til Kandy.

Sådan bor du

I Kandy bor I på et guesthouse, der ligger smukt på en skråning med udsigt over bjergene. Guesthouset er en villa bestående af flere etager. Der er 3-4 værelser pr. etage. Alle værelser kan rumme 2-4 personer og har et tilhørende badeværelse.

På hver etage er der desuden et stort, åbent køkken, fælles opholdsareal med fjernsyn og stor balkon med fantastisk udsigt over de grønne bjergsider. Der er trådløst internet og Netflix-adgang i huset.

Villaen er beliggende lige uden for Kandys centrum i grønne omgivelser og med flot udsigt. Det tager ca. 10 min. at komme ned til centrum i en tuk-tuk.

Måltider

Der er tre måltider om dagen fra mandag til fredag inkluderet i jeres praktikophold: morgen-, middag- og aftensmad. Dette tilberedes og serveres i jeres villa, og I kan selv være medbestemmende i forhold til spisetider, madønsker, eller hvis I hellere vil spise på restaurant en aften eller flere.

Din sikkerhed

Villaen er beliggende i et fredeligt område lidt uden for Kandy centrum. I bliver hentet om morgenen i en privat minibus, som kører jer hen til NH Kandy. Samme bus vil hente jer igen efter endt praktik. Derudover får I et 24 timers kontaktnummer på jeres lokale koordinator, som kan hjælpe dag og nat. Kandy er generelt en sikker by at færdes i, så længe man bruger sin sunde fornuft. Vi anbefaler alligevel altid, at I følges flere ad, især om aftenen.

Tilkøbsmuligheder

Kithulgala – 3 dage

Kithulgala er kendt for de mange adventure-aktiviteter. På denne weekendtur skal I både på white water rafting og canyoning, ligesom der er mulighed for at bestige det hellige bjerg “Adams Peak”.

Læs mere

Hikkaduwa – 3 dage

Hikkaduwa er en af de mange fantastiske strande på Sri Lanka. I skal prøve at surfe og på bådtur på Madhu-floden. I besøger også et turtle-hatchery og oplever den spændende koloniby Galle.

Læs mere

Ella – 3 dage

Ella er en meget idyllisk by, beliggende midt i det centrale højland. I skal selvfølgelig opleve den smukke togtur og ud at vandre i den smukke natur og nyde de mange flotte udsigter. Der bliver også tid til at besøge en te-fabrik, og prøve livet som te-plukker.

Læs mere

 

Sri Lanka byder på et væld af spændende kultur, storslået natur, unikt dyreliv, skønne strande og adventureoplevelser. Srilankanerne er kendt for deres åbensindede, imødekommende og venlige sind, og de deler gerne ud af deres kultur og hverdag.

28 dage
Start:
Slut:

Tider & priser

Intromøde

Der vil blive afholdt et intromøde for dig og din gruppe ca. 1-2 måneder, inden dit ophold starter. Her vil alt det praktiske blive gennemgået. Intromødet foregår på LearnMedics’ kontor i Herning. Har du ikke mulighed for at deltage, vil du få tilsendt en opsummering på mail dagen efter.

Visum

Der skal søges om og betales for visum (ETA) inden afrejse. Visum er gældende i 30 dage og koster ca. 50USD. Passet skal være gyldigt 6 måneder efter hjemrejse og have 2 blanke sider. LearnMedics sender en vejledning til at søge efter intromødet.

Forsikringer

Tjek dine forsikringer inden afrejse. LearnMedics tilbyder en Gouda rejseforsikring samt afbestillingsforsikring for programmet. Har du allerede en rejseforsikring, kan du bruge den, men husk, at dobbelttjekke at din egen rejseforsikring dækker alle aktiviteter på rejsen.

Hvis du rejser videre på egen hånd efter opholdet, skal du tjekke datoerne for forsikringen. Det er vigtigt, at du kontakter Gouda for at forlænge din rejseforsikring, hvis du er afrejst. Hvis du ikke er afrejst, kan LearnMedics hjælpe dig.

Se Gouda-produktark her: https://www.gouda.dk./privat/rejseforsikring

Vacciner

Fly og transfer

Fly

Ankomstlufthavn: Bandaranaike Internationale lufthavn (CMB).

Afrejselufthavn:Bandaranaike Internationale lufthavn (CMB).

LearnMedics sender et uforpligtende forslag til flybilletter via vores samarbejdspartner Rejsechefen.dk, så du kan flyve sammen med din gruppe. Rejsechefen er specialister og behjælpelige, hvis rejseplanen skulle ændre sig undervejs. Det øger din rejsetryghed.

Transfer

Booker du LearnMedics’ forslag til flyrute, hvor du ankommer og afrejser med gruppen, er transfer fra og til lufthavn inkluderet. Har du en anden flyrute, kan du tage en taxi fra lufthavnen til guesthouse i Kandy, det tager ca. 3 timer. Du kan også tilkøbe en lufthavnstransfer igennem LearnMedics.

Mad og drikke

Morgenmaden på turen vil typisk bestå af nogle af disse ting: toast, frugt, æg, juice og te/kaffe – nogle gange også cereal eller pandekager. Ofte vil der også være nogle lokale retter, eksempelvis Kiribath. Frokost og aftensmad vil være et mix af lokale og internationale retter. Frokost kan bl.a. være pasta, suppe, hamburgers, sandwich, kebab eller pizza. Aftensmad vil tit være ris og en curry, der både kan være med kød, kylling eller grøntsager og frisk frugt til dessert. Sørg for kun at drikke vand fra flaske og ikke direkte fra vandhanerne.

Pakkeliste

BAGAGE

Kuffert eller rygsæk

Du bestemmer selv, om du vil rejse med rygsæk eller kuffert. Rygsæk kan dog være mere praktisk, hvis du rejser videre på egen hånd efter dit praktikophold.

Håndbagage

Vi anbefaler, at du tager en mindre rygsæk med, som du kan bruge til dagsture eller frem og tilbage mellem villaen og hospitalet. Denne kan bruges som håndbagage på flyet og weekendture under dit ophold. Pak f.eks. et ekstra sæt tøj heri samt en varm trøje eller et tørklæde, da der kan være koldt i flyet. Husk pas, flybilletter og kamera.


NEED TO HAVE

Tøj & sko til fritiden:

T-shirts | 6-8 stk.
Langærmede trøjer | 5-7 stk.
Varme trøjer | 3-5 stk.
Bukser | 3-4 par
Shorts | 2-4 par
Undertøj | 10-15 stk.
Regnjakke | 1 stk.
Jakker | 2 stk.
〉 Behageligt fodtøj, eksempelvis træningssko og sandaler | 2-3 stk.

Tøj & sko til praktikken:

Lukkede sko, som må blive beskidte | 1-2 par
Lange bukser, som må blive beskidte | 2-3 par
Lange sokker | 5-10 par
Evt. langærmet trøje til under uniform | 2-3 stk.
Uniform bliver udleveret på hospitalet
Engangshandsker | 80-100 stk.
Evt. mundbind | 20-40 stk.
Elastikker (langt hår skal sættes op) | 2-3 stk.

Personlig pleje

Toiletsager – eksempelvis tandbørste, tandpasta, shampoo, deodorant, etc.
Solcreme – høj faktor
Lidt førstehjælp – eksempelvis plaster, diverse håndkøbsmedicin som mælkesyretabelletter, Imodium, panodiler, etc.
Køresygetabletter til køreturene

Vigtige dokumenter

Pas
Forsikringspolice
Betalingskort (både VISA og Mastercard accepteres)

Diverse

Adapter til stikkontakterne
Forlængerledning/stikdåse
Opladere til elektronik


NICE TO HAVE

Træningstøj
Vandresko, hvis du vil ud at hike
Lidt festtøj
Ørepropper
Vaskepulver – til håndvask af tøj
Underholdning – bog, blade, musik, lydbog, et spil kort, etc.
Kamera

Tips og tricks

Tag et billede af dit pas, som du altid kan hente ned, hvis du mister dit pas.
Data-simkort kan købes i Kandy

FAQ

Hvis du mangler svar på noget i forhold til rejsen, kan du læse vores FAQ.