Planlæg dit praktik og rejseforløb i dag

Et praktikophold i udlandet er mere end blot et lærerigt forløb i et spændende land med gode stunder og nye fællesskaber. Praktikken er til for at gøre dig klogere på dig selv og din fremtid, uanset om den byder på en sundhedsfaglig uddannelse eller ej.

Du bliver tilknyttet en fagperson og en gruppe af andre skandinaviske unge og får indblik i sundhedsvæsnet, i at behandle sygdomme og håndtere pressede situationer. Det styrker din evne til at tænke kreativt og problemløsende. Det er ikke kun udbytterigt professionelt, men bidrager også til en større forståelse for for global sundhed og solidaritet. Du bliver konfronteret med virkelighedens grumme uligheder samt egne privilegier og fordomme.

Praktikken foregår på et hospital, klinik eller børnehjem, hvor din indsats er med til at gøre en forskel og lette livet for dem, du møder i det daglige. Det er sundhedspersonel, patienter og børn, som lever i dele af verden, hvor kravet til velfærd, sundhed og sanitet er anderledes end herhjemme.

Medicin

I observationspraktikken stifter du bekendtskab med forskellige medicinske specialer, herunder kirurgi, akutmodtagelse og pædiatri (børnelægefaget) i Kenya, Sri Lanka eller Peru. Fokus er på de udfordringer, som lokale hospitaler møder. Det kan være immunisering, forskning, behandling af lokale sygdomme og familierådgivning.

Du følger en læge og oplever, hvordan komplekse situationer håndteres, stiller spørgsmål og oplever dagligdagen på et hospital i en ressourceknap del af verden. Praktikken giver både faglig indblik og forståelse for globale sundhedsudfordringer.

Sygeplejerske

I praktikken som sygeplejerske bærer du mange kasketter i løbet af en arbejdsdag. Du får indblik i forskellige aspekter af hospitalslivet, herunder grundlæggende patientpleje, medicindosering og behandlingsplanlægning i samråd med læger.

Den centrale opgave i sygepleje-gerningen er patientpleje og etablering af nære forhold til patienterne. Du vil selv komme tæt på dem, opbygge relationer gennem samtale og udføre sygeplejefaglige opgaver, der kræver fuld opmærksomhed. Dette giver en alsidig oplevelse, som skaber forståelse for det komplekse og berigende arbejde som sygeplejer/sygeplejerske.

Jordemoder

I jordemoder-praktikken får du lov at følge en jordemoders daglige gerninger og opleve patientkontakten på nærmeste hold. Jordemoderen, du følger, deler sin viden og erfaring, mens I sammen udforsker dagligdagen på barselsgangen.

Opholdet giver unik indblik i daglige rutiner som overværelsen af miraklet ved et nyt livs spæde begyndelse, hvis du er heldig. Dertil følger privilegiet ved at deltage i den efterfølgende pleje, der ydes til mor og barn. Du lærer fagets finesser og får en dybere forståelse for jordemoderens rolle omkring en af livets mest tranformative oplevelser.

Fysioterapeut

I praktikforløbet som fysioterapeut i Kenya, Sri Lanka eller Peru får du lov at udforske faget i en global kontekst. Du følger en lokal fysioterapeut i den daglige udførelse af opgaver, ligesom du får masser af patientkontakt. Den erfarne fysioterapeut deler ud af sin viden og erfaring, når I sammen udforsker hverdagen på klinikken.

Praktikken giver indblik i daglige rutiner og samspillet med patienterne, hvor fysioterapien spiller en afgørende rolle i genoprettelsen af patientens velvære. Du deltager i behandlinger og observerer, hvordan fysioterapien skaber en positiv indvirkning på patienternes liv.

Tandlæge

Observationspraktikken som tandlæge i Kenya eller Sri Lanka åbner døren til en spændende faglig og personlig oplevelse. Du dykker ned i varierede og udfordrende kliniske scenarier, hvor ressourcebegrænsning og diverse mundsundhedsudfordringer gør det ekstra svært. Du får indblik i lokale behandlingsmetoder og at tilpasse dig et til tider hårdt prøvet sundhedssystem.

Personligt giver praktikopholdet dig en større forståelse af global sundhedspleje og kulturforskelle. Du engagerer dig lokalt, kommer tæt på patienterne og oplever tilfredsstillelsen ved at levere tandpleje, der gør en reel forskel.