Peru – 4 uger

Skal I til Peru i jeres praktik i udlandet, venter der jer et ophold i et fascinerende land på det sydamerikanske kontinent. Landet er kendt for de majestætiske Andesbjerge, Amazonas-regnskoven og Inka-kulturen, der er synonym med ikoniske Machu Picchu.

I bliver indkvarteret i privat villa centralt i Arequipa, som er Perus næststørste by. Her bor I tæt på lokale markeder, caféer og restauranter samt mange af byens kulturelle tilbud. Det er også på en klinik i Arequipa, at jeres observationspraktik foregår.

I fritiden får I rig mulighed for at dykke ned i Perus kultur og natur, hvor I blandt andet skal opleve Colca-dalen og Cruz del Condor, ligesom I kan tilkøbe ture til Cusco og Machu Picchu, Titicacasøen og landets hovedstad Lima.

I kan se frem til et givende praktikophold med styr på sikkerheden i Peru, hvor I også får indsigt i landets spektakulære kulturarv og varierede natur. Find alle praktiske detaljer, ugeprogram og indkvartering herunder.

Pris: 21.490 DKK

Ugeprogram

Praktik

En typisk praktikdag starter kl. 8 om morgenen, hvor I mødes med personalet på klinikken. Her vil programmet for dagen blive gennemgået, inden I starter på morgenrunden på klinikken. Livet på en klinik er selvsagt uforudsigeligt, så derfor kan dagsprogrammet ændre sig på et splitsekund. Jeres praktik slutter inden frokost omkring kl. 12.00-13.00, hvorefter I bliver kørt tilbage til jeres villa for at få frokost.

Fritid

Om eftermiddagen er der ikke praktik, så her har I rig mulighed for at få en masse sjove og udfordrende oplevelser sammen. Nogle eftermiddage vil der være spanskundervisning, andre eftermiddage kan I være frivillige på andre lokalprojekter, og ellers kan I både gå på museum, hike i bjergene omkring Arequipa, cykle mountainbike eller noget helt fjerde. Mulighederne i Arequipa er mange.

Weekend

I skal ikke i praktik i weekenderne, så her har I rig mulighed for at tage ud af Arequipa og opleve, hvad Peru ellers har at byde på. Dette kan være en tre dages tur til Cusco, hvor I besøger et af verdens syv vidundere, Machu Picchu, en udflugt til Colca-dalen, som er kendt for at være Perus Grand Canyon, eller I kan besøge verdens højest beliggende sø på grænsen mellem Peru og Bolivia, Lake Titicaca.

LørdagSøndagMandagTirsdagOnsdagTorsdagFredag
Uge 1AnkomstBriefingPraktik og spanskPraktik og markedPraktik og spanskPraktik og spanskPraktik og hike
Uge 2Colca-dalenColca-dalenPraktik og spanskPraktik og shoppingPraktik og National MuseumPraktik og spanskPraktik og frivilligt arbejde
Uge 3Weekend-tur / friWeekend-tur / friPraktik og spanskPraktik og klatringPraktik og alpaka-turPraktik og spanskPraktik og fri
Uge 4Weekend-tur / friWeekend-tur / friPraktik og spanskPraktik og frivilligt arbejdePraktik og cykelturPraktik og friSidste praktikdag og afskedsfest
Uge 5Afrejse
*Eksempel på hvordan en måned kan strikkes sammen.

Praktisk

Klinikker

I bliver fordelt på forskellige klinikker i Arequipa af 4-5 personer på hver klinik. Klinikkerne varierer i størrelse, men varetager alle akutte henvendelser, planlagte operationer og konsultationer, og får også en del turister ind, som har brug for lægehjælp. I vil få et indgående indblik i livet på en peruviansk hospitalsklinik i løbet af jeres observationspraktik.

Under jeres praktik er I på den samme klinik under hele opholdet, hvilket giver jer muligheden for at få et unikt indblik i og indgående kendskab til, hvordan klinikken opererer, og hvilke henvendelser der kommer til klinikken. På hver klinik bliver I tildelt en engelsktalende fagperson, som I følger rundt på klinikken til hans eller hendes konsultationer. Dette kan både være en sygeplejerske, læge, jordemoder, mm.

Weekendtur

Jeres første weekend i Peru tager jer til Colca-dalen. I forlader Arequipa tidligt lørdag morgen, hvorefter I kører mod Colca med stop undervejs på ruten for at se lamaer, alpakaer og flamingoer. Eftermiddagen står i afslapningens tegn med et besøg i de varme kilder, som udspringer i dalen omringet af bjergklipper på begge sider. Søndag morgen besøger I Cruz del Condor for at se de store kondorer, der anses som Kongen af Andesbjergene grundet det store vingefang og status som en af verdens største fugle. Efter frokost begiver I jer mod Arequipa igen.

Sådan bor du

I bor centralt i Arequipa, Perus næststørste by.

I bor på værelser af 2-4 personer per værelse, og så findes der også et fællesområde, TV-stue, fælleskøkken, spisestue og udearealer, hvor I kan bruge eftermiddagene på at slappe af med en god bog eller nyde udsigten ud over Arequipa.

I bor i kort afstand til både restauranter/caféer, lokale markeder, muséer og andre seværdigheder, som kan nås til fods eller med offentlig transport på få minutter.

Måltider

Der er tre måltider om dagen inkluderet i jeres praktikophold mandag til fredag: morgen-, middag- og aftensmad. Dette tilberedes og serveres i jeres villa, og I kan selv være medbestemmende i forhold til spisetider, madønsker, eller hvis I hellere vil spise på restaurant en eller flere aftener.

Din sikkerhed

I får udleveret et 24 timers kontaktnummer på jeres lokale koordinator, som kan hjælpe jer dag og nat, og som bor I Arequipa og dermed kan være fremme i villaen på kort tid. Når I skal i praktik, skal I med offentlig transport til klinikken, og jeres lokale repræsentant vil følge jer hele vejen, til I selv er trygge ved at tage turen. Dagen efter ankomst vil der være briefing, hvor blandt andet sikkerheden bliver gennemgået, ligesom der også vil være intromøde i Danmark inden afrejse, så du kan blive klædt bedst muligt på til dit praktikophold.

Tilkøbsmuligheder

Cusco og Machu Picchu – 3 dage

Flyv til den brostensbelagte bjergby, Cusco, for at opleve livet i bjergene. Om lørdagen vil I tage op at se Machu Picchu, et af verdens syv vidundere.

Læs mere

Titicacasøen – 3 dage

På grænsen mellem Peru og Bolivia ligger verdens højest beliggende sø, Titicaca. De lokale bor på sivøer ude på søen, og I skal ud at besøge nogle af disse familier.

Læs mere

Lima – 3 dage

En kort flyvetur fra Arequipa finder i Perus hovedstad, Lima. Her får I en rundvisning i byen, og kan I kaste jer ud i kulinariske oplevelser, surfing eller shopping i mere velkendte butikker.

Læs mere

 

Peru

Peru ligger i hjertet af Sydamerika, og er særligt kendt for de smukke Andesbjerge, som strækker sig gennem hele landet. Natur og unikke oplevelser er i højsædet med et af verdens syv vidundere, Machu Picchu, som prikken over i’et.

28 dage
Start:
Slut:

Tider & priser

Intromøde

Der vil blive afholdt et intromøde for dig og din gruppe ca. 1-2 måneder, inden dit ophold starter. Her vil alt det praktiske blive gennemgået. Intromødet foregår på LearnMedics’ kontor i Herning. Har du ikke mulighed for at deltage, vil du få tilsendt en opsummering på mail dagen efter.

Visum

90 dages gratis visum fås ved ankomst og kræver blot en udrejsebillet inden for 90 dage fra indrejsedagen. Pas skal være gyldigt 6 måneder fra indrejse.

Visumregler kan ændres med kort varsel – det er altid dit ansvar at holde dig orienteret om de gældende indrejseregler.

Forsikringer

Tjek dine forsikringer inden afrejse.

LearnMedics tilbyder en Gouda rejseforsikring samt afbestillingsforsikring for programmet. Har du allerede en rejseforsikring, kan du bruge den, men husk, at dobbelttjekke at din egen rejseforsikring dækker alle aktiviteter på rejsen – herunder frivilligt arbejde.

Hvis du rejser videre på egen hånd efter opholdet, skal du tjekke datoerne for forsikringen. Det er vigtigt, at du kontakter Gouda for at forlænge din rejseforsikring, hvis du er afrejst. Hvis du ikke er afrejst, kan LearnMedics hjælpe dig.

Se Gouda-produktark her: https://www.gouda.dk/privat/betingelser

Fly og transfer

Fly

Ankomstlufthavn: Alfredo Rodriguez Ballon International Airport (AQP).

Afrejselufthavn: Alfredo Rodriguez Ballon International Airport (AQP).

LearnMedics sender et uforpligtende forslag til flybilletter via vores samarbejdspartner Rejsechefen.dk, så du kan flyve sammen med din gruppe. Rejsechefen er specialister og behjælpelige, hvis rejseplanen skulle ændre sig undervejs. Det øger din rejsetryghed.

Transfer

Booker du LearnMedics’ forslag til flyrute, hvor du ankommer og afrejser med gruppen, er transfer fra og til lufthavn inkluderet. Har du en anden flyrute, kan du tage en taxi fra lufthavnen til villaen i Arequipa. Det tager ca. 30-40 min. Du kan også tilkøbe en lufthavnstransfer igennem LearnMedics.

Mad og drikke

Morgenmaden vil typisk bestå af brød, smør, marmelade, æg, frisk frugt, kaffe, te og juice. Frokost og aftensmad består typisk af varme retter. I højlandet er det ofte kartofler og quinoa som tilbehør til hovedretterne, der typisk består af enten både kylling, oksekød, alpaka og ørred. En fællesnævner for den peruvianske madkultur er fusionskøkkenet, idet man stræber efter at forene kulinariske oplevelser fra både Europa, Asien, Afrika samt det lokalt latinamerikanske. I Peru bør man aldrig snyde sig selv for at prøve den verdensberømte ”ceviche”(råmarineret fisk i limesaft med løg, chili og sød camote-kartoffel), og en alpaka-steak er en både smagfuld og ofte ny madoplevelse.

Når det kommer til drikkevarer, er der flere ting man bør prøve i Peru. Nationaldrikken Pisco Sour er svær at komme udenom. En klar alkohol lavet på vindruer, med sirup, citronjuice og æggehvide. Den er så populær at den har sin egen nationaldag – 1. lørdag i februar. Mate de Coca er også meget udbredt. Det er te lavet på koka-blade og skulle efter sigende være godt imod højdesyge. Og endelig skal man unde sig selv en Inka Kola – en meget sukkerrig, gul sodavand, der er den mest sælgende i Peru – et af de få lande i verden, hvor det ikke er Coca-Cola der er størst.

Pakkeliste

BAGAGE

Kuffert eller rygsæk

Du bestemmer selv, om du vil rejse med rygsæk eller kuffert. Rygsæk kan dog være mere praktisk, hvis du rejser videre på egen hånd efter dit praktikophold.

Håndbagage

Vi anbefaler, at du tager en mindre rygsæk med, som du kan bruge til dagsture eller frem og tilbage mellem villaen og klinikken. Denne kan bruges som håndbagage på flyet og weekendture under dit ophold. Pak f.eks. et ekstra sæt tøj heri samt en varm trøje eller et tørklæde, da der kan være koldt i flyet. Husk pas, flybilletter og kamera.


NEED TO HAVE

Tøj & sko til fritiden:

T-shirts | 6-8 stk.
Langærmede trøjer | 5-7 stk.
Varme trøjer | 3-5 stk.
Bukser | 3-4 par
Shorts | 2-4 par
Undertøj | 10-15 stk.
Regnjakke | 1 stk.
Jakker | 2 stk.
〉 Behageligt fodtøj, eksempelvis træningssko og sandaler | 2-3 stk.

Tøj & sko til praktikken:

Lukkede sko, som må blive beskidte | 1-2 par
Lange bukser, som må blive beskidte | 2-3 par
Lange sokker | 5-10 par
Evt. langærmet trøje til under uniform | 2-3 stk.
Uniform t-shirt – kan lejes for 500 DKK | 2 stk.
Engangshandsker | 80-100 stk.
Elastikker (langt hår skal sættes op) | 2-3 stk.

Personlig pleje

Toiletsager – eksempelvis tandbørste, tandpasta, shampoo, deodorant, etc.
Solcreme – høj faktor
Lidt førstehjælp – eksempelvis plaster, diverse håndkøbsmedicin som mælkesyretabelletter, Imodium, panodiler, etc.
Køresygetabletter til køreturene i bjergene

Vigtige dokumenter

Pas
Forsikringspolice
Betalingskort (både VISA og Mastercard accepteres)

Diverse

Adapter til stikkontakterne
Forlængerledning/stikdåse
Opladere til elektronik


NICE TO HAVE

Træningstøj
Vandresko, hvis du vil ud at hike
Lidt festtøj
Ørepropper
Vaskepulver – til håndvask af tøj
Underholdning – bog, blade, musik, lydbog, et spil kort, etc.
Kamera

Tips og tricks

Tag et billede af dit pas, som du altid kan hente ned, hvis du mister dit pas.
Data-simkort kan købes i Arequipa

FAQ

Hvis du mangler svar på noget i forhold til rejsen, kan du læse vores FAQ.